2012. február 9., csütörtök

A téli kézápolás 4 aranyszabálya

Nagyon fontosnak tartottam, hogy erről egy külön bejegyzés szülessen, mert iszonyatosan hideg van mostanában és ilyenkor kell leginkább odafigyelnünk arra, hogy megóvjuk a kézfejünket. Hiszen hiába szép a körmünk, ha a kezeink a hidegtől kirepedeztek. :)


1. Húzz kesztyűt! A hideg pillanatok alatt kiszárítja a kezünkön lévő vékony bőrt, ezért a legegyszerűbb módja annak hogy ezt elkerüljük, ha elfedjük kezeinket. Otthon is ugyanúgy érdemes kesztyűt húzni. Takarítás közben a vegyszerek is károsíthatják a bőrt, ezért használj gumikesztyűt! Mielőtt belebújsz, érdemes behintőporozni a kezed, mert ha beleizzad a kesztyűbe, az szintén ártalmas lehet.

2. Ahhoz, hogy elkerüld a kezeid kiszáradását, berepedezését hidratálnod kell őket. Legyen nálad mindig valamilyen krém, amivel bekenheted a kezed ha úgy érzed, hogy igényli a bőröd. Fontos, hogy megvárd, amíg teljesen beszívódik.


3. Hetente egyszer fordíts egy kis időt a kezeid ápolására. Először radírozd le az elhalt hámsejteket. Ezt megteheted az arcradíroddal, vagy akár saját magad is készíthetsz barna cukorból, olívaolajból és egy kis citromléből. Estére jó vastagon kend be hidratálókrémmel és húzz fel egy vékony pamutkesztyűt. Reggelre pihe puha kezekkel fogsz ébredni! 

4. Ne feledkezz meg a körmeidről sem! Mindig használj egy réteg körömerősítőt. A hidegtől a köröm elveszíti rugalmasságát, kiszáradhat és töredezhet. A körömágybőr is könnyen kiszáradhat, ezért érdemes ápoló olajjal bekenni.
Kép: Flickr

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Köszönöm a kommentet, a megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg. Mindent elolvasok és hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Ha kérdésed lenne nyugodtan írhatsz e-mailt erre a címre: fckyeahprettynails@gmail.com ❤

Havi bontás