2012. április 28., szombat

Körömlakkok tárolása - 1. rész

Örök kérdés, hogy hogyan tároljuk és rendszerezzük a dolgainkat legyen szó akár az ékszerekről, akár a sminktermékekről. Nehéz pontos segítséget nyújtani, hiszen mindenkinél más a szoba elrendezése és a lehetőség a pakolásra. A körömlakkokat állítólag hűtőben érdemes tárolni - én nem tudom, hogy ebben van-e igazság, de ha így kellene tennem, szerintem külön hűtő kéne a lakkoknak. :D Mindenesetre én összeszedtem néhány hasznos módszert a probléma elhárítására az IKEA segítségével. :) Ti hogyan tároljátok a körömlakkjaitokat?

Polc
Sokáig úgy volt, hogy én is ezt a módszert választom, de aztán valamiért mégsem. Nagyon egyszerű megoldás egyébként és mutatós is. Nekem az egyetlen problémám az, hogy nagyon porosodnának az üvegcsék. Legalábbis azok biztosan amiket ritkábban használok. Azért kicsit időigényesebb egyenként eltörölgetni a lakkokat. :) Ha nem rettensz el a portól, akkor remek választás lehet, de inkább azoknak ajánlom akiknek rengeteg lakkjuk van illetve lesz is még. :) Plusz ötlet, hogy a polc ne legyen túl széles, éppen csak annyira, hogy egy lakk kényelmesen elférjen, mert ha több sorba rendezed őket akkor nagyjából semmi értelme a polc verziónak, mert nem lesz átlátható.


EKBY LAIVA fa polc - 500 Ft

Fiók
Ha van fiókos szekrényed és fel tudsz szabadítani egy fiókot belőle akkor mázlid van, mert ez is tökéletes megoldás lehet! Ha nincs, akkor szerezz be egy görgős fiókos tárolót, nagyon praktikus. Így elsőre nagynak tűnik, de így legalább egy helyre kerülhet az összes körmös kellék: csillámporok, strasszkövek, ecsetek stb. Hátránya akkor van, ha a fiók olyan, hogy nem lehet teljesen kihúzni, mert ilyenkor itt is a hátsó lakkok nem lesznek kéznél.


HELMER görgős fiókos elem - 7600 Ft

Doboz
Készülhet bármilyen anyagból, lehet bármilyen színű, mert biztos találsz olyat ami illik a szobához. Nagyon könnyen rendszerezheted benne a lakkokat akár színek akár márkák szerint is. Ha olyat választasz aminek teteje is van, akkor a por miatt sem kell aggódnod. Főleg azoknak jó, akiknek nincs ipari mennyiségű körömlakkjuk. :D Akinek több van nehezebb dolga lesz a rendszerezéssel, hiszen külön-külön meg kell jelölni melyik körömlakk melyik dobozban van. Íme néhány alternatíva.


KASETT doboz+tető 2db/csomag - 1.310 Ft, KVARNVIK doboz+tető 3db/csomag - 5.065 Ft, SAMLA dobozbetét - 705 Ft, RATIONELL VARIERA doboz - 705 Ft

Fiókos doboz
A személyes kedvencem. :) Annyira édes ez a fadoboz, egyszer mindenképpen szerezni fogok, most sajnos nem lenne helye a szobámban. Az a legjobb benne, hogy úgy díszíthető fel ahogy csak szeretnénk. Ki is festhetjük, a fiókokra ráírhatjuk mit tartalmaznak, de maradhat natúr színű is. Van kisebb verziója is, illetve a gyerekosztályon papírból is beszerezhető, a fiókocskák minden oldalán más-más minta van.


MOPPE mini fiókos szekrény - 5.065 Ft / 3.545 Ft, BARNSLIG RINGDANS mini fiókos szekrény 805 Ft

Kreatív ötletek
Ha nem szereted a szokványos megoldásokat és szeretnéd, hogy a lakkok a lakásod díszévé váljanak, akkor ezek biztosan tetszenek majd neked. A tálakba szépen be tudod állítani a lakkokat, a vázával viszont óvatosan, ne rakd bele a lakkokat fejjel lefelé, nehogy kifolyjanak. A három emeletes szervírozótál a kedvencem, nagyon szépen mutatnak rajta a körömlakkok és egész sok elfér rajta.


BLOMSTER üveg tál - 3.545 Ft, KANIST üveg váza - 1.510 Ft, VÅRLIKT üveg tál - 1.305 Ft, IKEA 365+ szervírozótál - 3.035 Ft

Kiegészítő ötletek
Különböző kis rekeszekkel még könnyebben tudunk rendszerezni, mondjuk a fiókos megoldásnál nagyon hasznos tud lenni.


RATIONELL evőeszköztartó 600 Ft / 400 Ft, KUSINER tároló - 2.020 Ft

1 megjegyzés :

  1. Én is pont ilyen evőeszköz tartókat használok a körömlakkos fiókomban.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentet, a megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg. Mindent elolvasok és hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Ha kérdésed lenne nyugodtan írhatsz e-mailt erre a címre: fckyeahprettynails@gmail.com ❤

Havi bontás