2012. április 22., vasárnap

Step by Step - Színátmenetes rózsaszín köröm csillámokkal

Megígértem, hogy posztolok végre egy step by step bejegyzést, hát íme itt van. Kicsit még kezdetleges illetve nem is ezt a technikát akartam megmutatni először, de már nagyon kértétek. Remélem azért így is tetszik :) A tegnapi Pink Soda nevű manikűrt fogjuk elkészíteni.


1. Minden szükséges hozzávalót készíts elő mielőtt belekezdesz! A kis szivacsból vágj le egy darabkát, legyen pici, nagyjából akkora mint egy mogyorószem. A szemöldökcsipesszel fogjuk megfogni. :)

2. Először egy világos rózsaszín lakkot fogunk használni amelyben mikrocsillámok vannak. Ez tipikusan az a szín, amit én önmagában nem hordok, de ilyen helyzetekben jól jön. :) Tekerd le a lakk kupakját és az ecseten lévő körömlakkba mártsd bele a szivacskát. Vigyázz, hogy ne legyen rajta túl sok körömlakk! Óvatosan nyomogasd a körmödhöz: fokozatosan haladj, a körmöd végén használd a legtöbb lakkot és ahogy haladsz lefelé egyre kevesebbet. A körömágy feletti részt akár ki is hagyhatod, vagy ha nem, akkor oda már épphogy egy kicsi lakk kerüljön csak.

3. Most az élénkebb rózsaszín lakk jön, ugyanezt a technikát kell vele is csinálnod. A kis szivacskát most nem kell kicserélned, csak akkor érdemes, ha egy teljesen más árnyalatú lakkal dolgozol tovább. Nem baj, ha a szivaccsal kimész a vonalból, szerintem lehetetlen olyan precízen dolgozni vele.

4. Mielőtt a rózsaszín megszáradna, mártsd a szivacsot a csillámporba, majd ütögesd a körmödön arra a részre, ahol a legtöbb lakkot használtad! Szépen bele fog ragadni a csillámpor.

5. Nagyjából 5 perc alatt megszárad, ez a technika egyik nagy előnye. Ne felejtsd el a fedőlakkot! Ha még csillogósabb hatást szeretnél elérni, akkor csillámos fedőlakkot is használhatsz! Már csak annyi a dolgot, hogy a bőrödről eltávolítsd a felesleges körömlakkot.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Nehézségi fokozat:


2/5

3 megjegyzés :

Köszönöm a kommentet, a megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg. Mindent elolvasok és hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Ha kérdésed lenne nyugodtan írhatsz e-mailt erre a címre: fckyeahprettynails@gmail.com ❤

Havi bontás