2012. november 17., szombat

Tag - #13

Ezt a tag-et az Embellished Nails blogon találtam, gondoltam lefordítom és kitöltöm én is. Természetesen nyugodtan vigyétek Ti is, de linket kérek, mert kíváncsi vagyok a válaszaitokra! :)) Néhány kérdést kiszedtem illetve megváltoztattam, ne lepődjetek meg, ha megnézitek a forrást, nem az angolommal van a baj, csak így talán közérthetőbb az egész. :D Hajrá, várom a válaszokat! :)


1. Hány darab körömlakk van a gyűjteményedben?
Azt hiszem 250 körül.

2. Melyik márkából van a legtöbb lakkod?
Biztosan Essence lakkokból, lényegesen több van belőlük mint bármelyik másik márkából. Drogériás márkák közül itt találom meg a legkülönlegesebbeket, viszonylag olcsók és jó minőségűek is, ezért van belőlük rengeteg.

3. Melyik szín van többségben?
A kék árnyalatokból rengeteg van valamiért, ahogy a lilákból és a zöldekből is. Valamiért a "hidegebb" színeket jobban kedvelem a körmeimen úgy látszik. :)

4. Van olyan szín/finis ami még nincs a készletedben?
Ó, biztosan, színekből azért elég sokféle van, de van még rengeteg finis amiről egyelőre csak álmodozom. Szerintem nem kezdek bele, hogy mik hiányoznak, de egy igazi holo lakkra nagyon vágyom.

5. Melyik az a körömlakk, amit a legjobban szeretsz?
Nem hiszem, hogy meg tudnék nevezni egyet. Mindegyiket másért szeretem, de nyilván előnyben vannak azok, amiket egyszerű felkenni, gyorsabban száradnak, tartósabbak... Viszont igyekszem mindet használgatni és nem csak néhány kedvencet váltogatni.

6. Van olyan körömlakkod amiről ha meglátod az jut eszedbe, hogy "ezt miért nem dobtam még ki"?
Igen, a régi Lovely lakkok ilyenek. Szörnyen fednek meg minden bajuk van, de a water marble technikához kitűnően használhatóak, úgyhogy ez megmenti őket. :D

7. Hogy állsz a Franken lakkokkal? Csináltál már saját körömlakkot?
Eddig összesen hármat csináltam, az első kettőtől már megszabadultam, mert nem igazán úgy sikerültek ahogyan terveztem. A harmadik viszont tökéletes lett, nagyon szeretem. :)

8. Ha saját lakkot készítesz/készítenél a véletlenre bíznád, vagy megpróbálnál egy olyan árnyalatot kikeverni amire már régóta fáj a fogad?
Szerintem pont az benne a poén, hogy nem tudhatod mi sül ki belőle, csak öntögeted a pigmenteket meg a csillámokat, én ezt szeretem benne. Már majdnem minden lakknak van dupe-ja, ha valamit nagyon szeretnék inkább megveszem, de amit én kotyvasztok az legyen különleges. :)

9. Kedvenc alaplakk?
Essence BTGN Soft White base sealer

10. Kedvenc fedőlakk?
Essence BTGN High Gloss top sealer

11. Melyik a legdögösebb lakkod?
Gondolkodás nélkül a Max Factor: Ruby Fruit jutott eszembe, de bármilyen pirosas-bordós vagy sötét csillámos árnyalat megállja a helyét a dögös kategóriában szerintem. :)

12. Nyomdázott vagy kézzel festett minták?
Még nincs sok tapasztalatom a nyomdázásban, de ha lenne is a kézzel festett mintákat választanám. Szerintem ez mutatja igazán, hogy kinek milyen a kézügyessége ilyen téren, nyomdázni tulajdonképpen bárki tud ha van megfelelő eszköze hozzá. Persze azok a manikűrök amik így készülnek szintén gyönyörűek és nyilván nem lehet mindent kézzel megfesteni, de én akkor is arra szavazok. :)

13. Strasszkövek vagy csillámok?
Mindkettőért meg vagyok bolondulva, de a strasszkövekkel mindig az a bajom, hogy félek, hogy elhagyom őket, illetve néha kicsit zavaróak is hogy a körmömön vannak. Legyenek akkor a csillámok, mindig mindenhova!

14. Mi a kedvenc kéz/körömápoló terméked?
Még nem állandósult a kézápoló rutinom, még mindig keresem az igazit, de a kézkrémek elengedhetetlenek számomra és nagyon szeretem a körömápoló olajokat és az Aden algás csodáját is.

15. "Meztelennek" érzed a kezeid ha nincsenek kifestve a körmeid?
Hát igen, abszolút, de ez nem feltétlenül zavar egyébként. Csak az idegesít ha valaki megjegyzi esetleg, tényleg ennyire hihetetlen, hogy néha én is csupasz körmökkel rohangálok? :D

16. Melyik a kedvenc díszítőd/eszközöd/technikád?
Hmmm, díszítők közül a csillámokat szeretem a legjobban, de ez biztos nem újdonság, a kedvenc eszközeim egyértelműen az ecsetek és az átmenetes körmökre vagyok mostanában rákattanva leginkább.

17. Amit még nem próbáltál, de a közeljövőben szeretnéd:
Valamilyen érthetetlen módon sosem próbáltam a newspaper technikát, nem is értem, pedig minden hozzávaló megvan itthon, valamikor már tényleg ideje lesz megcsinálni. :)

18. Milyen körmös terméket vásároltál legutoljára?

5 db leértékelt Essence lakkot, ebből kettőt Anyukámnak adtam. :)

19. Volt már olyan, hogy megfogadtad, hogy nem veszel egy darabig körömlakkot? Sikerült betartani?
Komolyan még sosem határoztam el magam, de nem is érzem egyelőre szükségét, nem vásárolok 1000Ft-on felül körömlakkot, majd ha így lesz, akkor persze lesznek korlátok, de most még jól van ez így. :)

20. Hogy neveznéd a körömlakkokkal való kapcsolatodat? Hobby, függőség, pillanatnyi szeszély, szenvedély, szerelem?
Nem igazán tudok válaszolni, szerintem mindegyik jelző igaz. :) Talán a szerelem kicsit túlzás, de a többi mind jellemző.

6 megjegyzés :

 1. Ez nagyon jó TAG lett! :)) élveztem olvasni :D
  A 250 pedig szép szám!

  VálaszTörlés
 2. Igen a 250 tényleg nem semmi :)

  VálaszTörlés
 3. Köszi a tag-et viszem is és azt kell mondanom nyugalmam csak tovább nőtt, hogy a gyűjteményem mérete egyáltalán nem vészes :DDD

  VálaszTörlés
 4. http://lakkfan.blogspot.hu/2012/11/koromlakkos-tag.html

  VálaszTörlés

 5. Ez a 250 darab komoly vagy elírtad ? :D
  Nem semmi mennyiség, nekem fel lehet de ez is gigantikus mennyiség :D
  Én csak ma tudtam elkészíteni, de tetszik a TAG :)

  VálaszTörlés
 6. http://nailfreaks.blogspot.hu/2012/11/tag-no-1.html szerényen csatlakoznék én is :) de messze még a 250. bár a múlt hét óta hattal több lakkom lett :D

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommentet, a megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg. Mindent elolvasok és hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Ha kérdésed lenne nyugodtan írhatsz e-mailt erre a címre: fckyeahprettynails@gmail.com ❤

Havi bontás