2013. március 14., csütörtök

Random Things About Me

Szinte már mindenki megírta ezt a tag-et a beauty blogok világában, nem igazán akartam kimaradni ebből sem, hát íme az enyém. 35 lett, maradhat? Remélem ezek után is szimpatizáltok majd velem. Ha van köztünk hasonlóság, ne habozzatok jelezni. :) Ha már valamelyikőtök megcsinálta ezt, akkor linkeket is kérnék!


1. Félek a repüléstől. Nem csak attól, hogy a levegőben vagyok (bár kétségtelen, hogy ez a legborzasztóbb része), de maga a hercehurca a csomagokkal is hihetetlenül rémisztő számomra.

2. Ekcémás vagyok 10 éves korom óta.

3. Utálok idegen nyelven beszélni közeli hozzátartozók előtt. Borzalmas, tudom. A nagymamám Németországban született, ezért elvárható lenne, hogy tökéletesen menjen a nyelv, de a nyelvtannal mindig is bajban voltam, pedig szinte mindent megértek. Kiskoromban ha a német rokonok telefonáltak inkább elbújtam a fürdőben, csak hogy ne kelljen velük beszélnem. Még most is ezt tenném.

4. Gyerekkoromban megszállottan szerettem a Barbie babákat, a Polly Pocket-et, a Playmobil-t és a Kindertojás játékokat. Ettől függetlenül sosem voltam kislányos.

5. Életem egyik legmeghatóbb élménye a tavalyi Szigeten a Hurts koncert volt.

6. Észrevettem, hogy nagyon ritkán hívom az embereket a saját nevükön. Fogalmam sincs, hogy miért van ez.

7. Gyerekként régész szerettem volna lenni. Az Indiana Jones filmek, az Elveszett ereklyék fosztogatói  és a Titkos templom legendája c. sorozatok eléggé közrejátszottak ebben.

8. Nem hiszek a véletlenekben.

9. Alexandra a második nevem, tehát két keresztnevem is van: Ingrid Alexandra. A vicces az egészben, hogy a norvég hercegnőt is így hívják, pedig fiatalabb nálam! Szerintem tök cuki. :))

10. A problémáimat szeretem magam megoldani, általában nem is mondom el őket senkinek. Bár általában nem is volt kinek beszélnem róla. Az emberek nem szívesen barátkoznak velem, hiányzik belőlem ez a gén, vagy nem tudom.

11. Régimódi lány vagyok. Szívesebben éltem volna mondjuk az 1900-as évek elején. Talán ezért van az, hogy imádom a régi dolgokat, a történelmet, a könyveket, a verseket, a művészeteket. Nem is nagyon szeretem a változást.

12. Titokban mindig is az esküvőmet szervezgettem, ha tetszik egy zene/ruha/dekoráció, akkor azonnal elmentem az esküvős mappámba. Nem mintha aktuális lenne.

13. Ha tehetném minden nap színházba mennék. Nagy álmom, hogy én is színpadon szerepelhessek, mint színésznő.

14. Könnyen leszek szerelmes.

15. Megrögzötten szeretem a telet, a hideget, a havat, az esőt, azt, hogy meleg ruhákat kell felvenni.

16. Már vezettem villamost az éjszaka közepén.

17. Csendes megfigyelő vagyok, nagyon ritkán mondok valamit, azt is előtte háromszor átgondolom inkább, nehogy feleslegesen beszéljek. Még így is túl sokszor érzem azt, hogy az emberek nem figyelnek rám.

18. Nem tudok annál békésebb dolgot elképzelni, mint hogy a víz felszínén lebegek, az erdőben sétálok vagy hallgatom a vihart éjszaka.

19. A fülbevalók iránti rajongásom kezd hatalmas méreteket ölteni, már van kb. 100 pár itthon.

20. Egészen hihetetlen, de mióta megy, azóta nézzük Anyukámmal a Barátok Közt című sorozatot.. A vicces az, hogy van akinek a mai napig nem tudjuk megmondani hirtelen a nevét, pedig a kezdetek óta szerepel.

21. Imádom a hajam színét, ezért nem szándékozom ezt megváltoztatni. Idős koromra viszont tejfehér hajat szeretnék!

22. Nagyon meg tudom élni a pillanatokat. Ha valami jó, akkor az nagyon jó, ha valami fáj, akkor az nagyon fáj...

23. Nem vagyok spontán. Szeretem, ha minden előre le van szervezve, meg van beszélve. A meglepetéseket ettől függetlenül nagyon szeretem, engem könnyű is meglepni, sosem jövök rá semmire, nem gyanakodom, eszembe sem jut, hogy engem most éppen meglepnek. :)

24. Szeretnék egyszer egy tetoválást. Évek óta gondolkodom rajta, de eddig még nem született meg a konkrét döntés, nem is akarom sürgetni, nehogy megbánjam. Csak valami apróság lenne, egy nem túl feltűnő helyen, de mindenképpen valami olyasmit szeretnék, aminek van jelentése és fontos számomra.

25. Szeretek korán feküdni és korán kelni, bár az idejét sem tudom mikor sikerült ez utoljára.

26. Én voltam az abszolút reménytelen eset a tornaórákon: sosem tudtam hátrabukfencezni vagy kötelet mászni, felborultam a szekrénnyel, eltalált egy medicinlabda, elestem futás közben úgy, hogy a mentő vitt el... Én sosem erőltettem a dolgot, aztán a tanáraim is már csak tollasozni engedtek.

27. Minden elektromos kütyümnek valamilyen spanyol nevet adok.

28. A papír-írószer boltok még a mai napig elvarázsolnak, odáig vagyok a mindenféle színes-szagos tollakért és füzetekért.

29. Sötét titkom, hogy 13-15 éves korom között óriási Tokio Hotel fangirl voltam, a szobám fala a mennyezetig ki volt tapétázva a posztereikkel.

30. Egész életemben gyűjtöttem dolgokat, mindig mást: szalvétákat, zselés tollakat, pattogós gumilabdákat, matricákat, Pokémon-os tazo-kat,  gumicukrot (mindig megtartottam egy darabot és dobozba raktam őket :D)... Ma már a körömlakkok, a fülbevalók és az ajakápolók száma növekedik inkább, de szeretem a szép képeslapokat is.

31. A kislábujjam nem a legkisebb lábujjam. :D

32. Az Oroszlánkirály második részét mindig is kicsit jobban szerettem mint az elsőt.

33. Vannak apróbb hülyeségeim, amik örömet okoznak: meggyújtani egy gyufát, betörni a megfagyott pocsolyát, számolni a lépcsőfokokat, megsimogatni a virágokat, köszönni a kóbor macskáknak... 

34. Mindenfélét megtartok amiről úgy érzem, hogy még fel tudom használni kreatív célokra. Imádok kézzel készített kis tárgyakat csinálni, rajzolgatni.

35. Nagyon szeretem a tejbegrízt kakaóval és porcukorral.

33 megjegyzés :

 1. haha, én még ma is, egy közgáz diploma után, szentül hiszem hogy én leszek az új sidney fox :D:D
  (roni)

  VálaszTörlés
 2. Vezettél villamost? De jó!
  Nekem sincs sok barátom és nem is vagyok az a barátkozós típus, ellenben nagyon szeretek meghallgatni másokat. :) Én is inkább megfigyelő vagyok. Nagyon szeretem a zivatarokat és a befagyott pocsolyákkal is így vagyok. Ja és már van olyan cica a környéken, aki visszaköszön! :D Igen, azt hiszem van bennük pár közös vonás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hmm, hát ezek szerint akkor tényleg! Én is inkább meghallgatok másokat, mintsem magamról beszélek.

   Törlés
 3. Sok igaz rám is, de a 33-as és a 35-ös nagyon :-)

  VálaszTörlés
 4. Néhány kivétellel nagyon egyezünk! Talán ezért is szeretem nagyon a blogodat, mert ezek a dolgol átsütnek az írásaidon is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, ha így van annak szívből örülök! :) Köszönöm :)

   Törlés
 5. Már ne haragudj, de hogy lehet az Oroszlánkirály második részét jobban szeretni? :D Amúgy sok nagyon aranyos dolgot tudtam meg most rólad, a tesis és a lábujjas annyira cuki, még most is mosolygok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Haha, tudom! :D Amúgy más meséknél nem tudom elviselni, hogy van második részük (Hamupipőke 2 - wtf? :D), de az első nekem túl szomorú volt. A második egy kicsit mindig közelebb állt a szívemhez. :) <3

   Törlés
 6. Rengeteg egyezést találtam én is :)

  VálaszTörlés
 7. Van egy-két ismerős dolog... A problémait magamnak megtartani, és a társaságban a csendesnek lenni... A fülbevaló mániám nekem is kezd elhatalmasodni, imádok gyűjtögeti és megőrizni dolgokat... =)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztosan vannak még dolgok amiket gyűjtögetek, de ezek jutottak hirtelen eszembe! Nem volt olyan időszak az életemben, hogy ne gyűjtöttem volna valamit.

   Törlés
  2. Én si így vagyok vele... :D Ha elmúlike gy szenvedély jön egy másik, és kitalálok valami újat amit lehet gyűjtögetni. :D

   Törlés
 8. Nagyon aranyos kis bejegyzés, a 3. és a 23. rám is igaz. :)
  Tudsz spanyolul? Amúgy a villamosos sztorira kíváncsi vagyok.. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudok spanyolul sajnos, csak imádom ezeket a tipikus neveket: Pedro, Alejandro, Roberto :D

   A villamosos történet úgy alakult, hogy egy kedves ismerősöm aki villamosvezető meginvitált egy kis éjszakai mókára. :) Vicces volt az akkor még Moszkva téri ittas alakoknak elmagyarázni, hogy hajnal 3-kor nem igazán közlekedik a villamos. :D

   Törlés
 9. a 23-as totál igaz rám is :)

  VálaszTörlés
 10. 29. dettó :D legszívesebben kitörölném az életemből azt a korszakot, ha szóba kerül, ma is mély meggyőződéssel tagadom, hogy én?? ugyan! soha :D :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezzel én is így vagyok, mondjuk azóta sem hallgattam tőlük semmit, nem értem mi üthetett belém akkor. :D

   Törlés
 11. Én is utálok rokonok előtt idegen nyelven beszélni. Kaptam is már ez miatt, de tényleg utálom :S Szájzárat kapok. Idegenekkel nincsen gond, vagy aki nem közeli ismerős. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy ezzel nem vagyok egyedül, tényleg nagyon rossz!

   Törlés
 12. azt hiszem, a fentiek közül nem sok közös van bennünk (bár fülbevalókat és lakkokat én is gyűjtöm, de persze csak az előbbiben előzlek meg mennyiségileg, valamint a kakaós tejbepapit én is szívlelem), viszont valahogy egyetlen pontod sem lepett meg, pont ilyennek érezlek a posztjaid alapján. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek igazán örülök, mármint annak, hogy olyannak látszom amilyen valójában vagyok. :) <3

   Törlés
 13. 24 a legjobb.jol gondold meg
  És a lábujj ?♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már így is évek óta töprengek, kell még idő, nem kapkodom el! :) A lábujj pedig nagyon vicces... a gyűrűslábujjam (így hívják egyáltalán?) kisebb mint a kicsi. :))

   Törlés
 14. Régimódi lány vagyok. Szívesebben éltem volna mondjuk az 1900-as évek elején.
  ez velem is így van, bár én nem azért mert szeretem a törit vagy érdekel a régészet, hanem mert szimplán úgy érzem, hogy rossz korba születtem. nehezen tolerálom a "mai fiatalokat"...mondom ezt a magam 19 évével.
  Sötét titkom, hogy 13-15 éves korom között óriási Tokio Hotel fangirl voltam
  haha : D ez nálam is megvolt, mondjuk inkább 13-14 éves koromban. nem tagadom, de visszagondolva furcsa : D

  VálaszTörlés
 15. Én ősszel a száraz falevelekre szeretek rálépni, és hallgatni ahogy "reccsennek" a talpam alatt. Amikor másokkal sétálok az utcán, elég nehéz visszafogni magam, mert elég ciki, hogy cikk-cakkban is megyek akár, nehogy kihagyjak egy levelet is :D
  Nagyon tetszik egyébként a blogod, éppen most akadtam rá, szerintem rendszeres olvasó leszek :)

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommentet, a megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg. Mindent elolvasok és hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Ha kérdésed lenne nyugodtan írhatsz e-mailt erre a címre: fckyeahprettynails@gmail.com ❤

Havi bontás