2013. április 2., kedd

Inspired by... Harry Potter

Az előző Inspired by... bejegyzésnek úgy láttam nagy sikere volt, ezért mindenképpen folytatni akartam az egyedi kollekciók összeállítását. Most életem egyik legmeghatározóbb könyvsorozata inspirált. Nagyon sok mindent tanított ez a történet, annyira hatással volt rám, hogy még a világnézetem kialakulását is befolyásolta. Nem szeretem, mikor azok, akik nem ismerik csak azért nem olvassák/nézik meg a részeket, mert azt hiszik, hogy csak varázslatokról meg bohóckodásról szól az egész... Pedig ha tudnák!
 


Amortentia, Wait Until My Father Hears About This, Bertie Bott's Every Flavour Beans, Unicorn Blood


Dementor's Kiss, Expecto Patronum, Felix Felicis, Always


A lakkok eredeti neve:
Nothin’ Mousie ’bout It, Cuckoo For This Color, Rainbow Connection, The Color To Watch, German-Icure, Last Friday Night, OY-Another Polish Joke!, Pirouette My Whistle

24 megjegyzés :

 1. *.* De jó lett megint! Én azt sajnálom, hogy sokan nem olvasták :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Én legszívesebben az utcán osztogatnám a könyvet, hogy mindenki elolvassa.

   Törlés
 2. imádom a Harry Pottereket. rengetegszer olvastam a könyveket, egy időben azt csináltam, hogy végig olvastam mind a hetet és kezdtem előről az egészet, legalább egy éven keresztül...:)
  illetve most már az első ötöt angolul is elolvastam...
  a filmekkel annyira nem vagyok kibékülve, szerintem nem adják vissza az igazi élményt, amit a könyvek nyújtanak, de ennek ellenére láttam az összeset, nem is egyszer.:)
  nagyon jó lett, örülnék egy igazi OPI Harry Potter kollekciónak...:DD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, kíváncsi vagyok mások mit hoznának össze ebből a témából! :)) Én szeretem a filmeket is, szerintem sikerült majdhogynem a maximumot kihozni belőlük, bár néhány (számomra) fontos részt hiányolok azért.

   Törlés
  2. szerintem még a 3. sikerült a legjobbra:)
   a hatosat nem szeretem, ott szerintem nagyon rámentek az érzelmi szálakra és sok fontos dolog kimaradt, pedig könyvben az az egyik kedvencem...:)

   Törlés
  3. Igen, a 6. tényleg gyenge ilyen tekintetben. A 3. is hiányos nekem azért, de tényleg nagyon szeretem ettől függetlenül is! :)

   Törlés
 3. az expecto patronum a kedvenc :)

  és amúgy én is sokat köszönhetek a harry potter könyveknek. miattuk szerettem meg az olvasást, azóta falom a könyveket :)
  (roni)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sokaktól hallottam már ezt és ez olyan jó! :))

   Törlés
 4. Annyira jó ez a sorozat, méééég! Szuper választás mindegyik lakk, bár egyben nézve a kollekciót az én ízlésemnek egy picit túl színes. Valahogy a könyvek - különösen a vége felé - sötétebbek, ezért sötétebb lakkokat képzelnék el. Ettől függetlenül úgy, ahogy van már rendelném is meg, csodálom, hogy a HP köré nem született még semmilyen kollekció.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, kicsit talán tényleg túl színesre sikerült. Először egy sötétebb vonalat találtam ki, de igazából rájöttem, hogy én nem így akarom, ezért jöttek a színes lakkok is... :))) Örülök, hogy tetszenek <3

   Törlés
 5. nagyon ötletes, a Dementor's Kiss a kedvencem :)

  VálaszTörlés
 6. Én is imádom a Harry Pottert! Ilyen egyedi kollekciós összeállítást én is csináltam, csak Gossip Girllel. :D Kreatív lett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Valami sorozaton gondolkodom egyébként következő témának én is... :)

   Törlés
 7. Nagyon jó lett, a legjobban a Malfoy-féle "Wait Until My Father Hears About This" tetszik! *.*
  Azon már nem lepődök meg, hogy az alattam levő generáció nem olvassa olyan nagy számban, mint annak idején mi. Nekik már ott a Game of Thrones meg egyéb más fantasy téren. De az igen is kiakaszt, mikor a saját korosztályom nem tud hozzászólni, mert nemhogy ezt a "mesét", de mást se hajlandóak olvasni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez eléggé szomorú :( Én biztosan ezt fogom olvastatni a gyerekeimmel, ha pedig nem hajlandóak, akkor meg bezárom őket a lépcső alatti gardróbba! ;DD

   Törlés
 8. nekem sokkal jobban tetszenek az általad kreált nevek :) jól kitaláltad:) és én is Harry Potteren nőttem fel, a mai napig imádom és akárhányszor el tudnám még olvasni..

  VálaszTörlés
 9. Nagyon jó lett a válogatás, és a nevek... <3 Mindjárt el is pityergem magam :D A Dementor's Kiss és az Always tetszik a legjobban. És persze imádom a Harry Potter-sorozatot. Újra is kéne olvasni, de annyi könyv vár még rám :)

  VálaszTörlés
 10. Carmenesque-hez csatlakozom én is, én is sötétebb színvilágot képzeltem volna mellé. Főleg a dementorok csókjára, nah az valami feketés-szürkés-fémes katyvasz lenne nálam.

  Ennek ellenére az első 3 tag nagyon tetszik, a tarkabarka konfettiset még lehet, h meg is szerzem magamnak.

  Én érettségi szünetben kaptam kölcsön az első 4 részt (még csak annyi volt kapható), nagyon élveztem. Egyetlen "negatív" élményem az volt, h mikor a szóbelin az igazgató megkérdezte, h mi volt az utolsó olvasmányom, akkor azonnal beugrott az irodalom tanár korábbi utasítása, h nehogy valami béna lagymatag könyvet mondjunk utolsóként, így hirtelen hazudnom kellett és még jó, h eszembe jutott az egyik ballagási szuvenírként kapott Faludy könyv, gyorsan annak a címét mondtam be. Utólag picit bántam, h nem az igazat mondtam, hiszen az igazgatónk egy nagyon jófej és modern gondolkodású tanár volt, ráadásul a 700 fős évfolyamból annak ellenére ismert engem jól, h nem tanított, hiszen dök elnök voltam, meg több sulis osztályversenyt nyertünk, számtalan megbeszélésem volt vele, szerintem ő sem nézett volna le azért, mert 19 évesen kikapcsolódásként H. P-t olvasok. Már sosem tudjuk meg! :)

  VálaszTörlés
 11. Ez nagyon jó lett :3 !!!!! Nagyon illenek a nevek a színekhez, tök ötletesek :D

  VálaszTörlés
 12. annyira klassz ez a sorozat,mééég! :)

  VálaszTörlés
 13. de jó poszt lett!! Én is szeretem a Harry Potter könyveket mindet kiolvastam 2xszer is! És a köröm lakkok is szépek.
  Szeretnék még ilyen posztokat!

  VálaszTörlés
 14. De jó lett, Harryt imádjuk, nagyon. Top 3 nálam az Always, az Expecto patronum meg a minden ízű drazsé. Az Always eszembe juttatja az egyetlen pillanatot, amikor pitont kedveltem egy fél másodpercre, az hogy Harry róla nevezte el az egyik gyereket, csak azt bizonyítja, hogy Harry milyen jó, nem azt, hogy piton hű de nagy hős...Ezt muszáj volt leírni, én nagyon nem komálom pitont, ellenben sosem tudtam feldolgozni, hogy miért kellett Siriust megölni. Konkrétan akárhányszor megy a tvben, akárhányszor olvasom a könyveket (sokszor), mindig kiszakad belőlem, hogy Ezt most miért kellett???!!!

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommentet, a megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg. Mindent elolvasok és hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Ha kérdésed lenne nyugodtan írhatsz e-mailt erre a címre: fckyeahprettynails@gmail.com ❤

Havi bontás