2014. június 16., hétfő

TESZT | Essence: Gel Nails at Home

Már nagyon régóta tartozom nektek ezzel a bejegyzéssel, ugyanis még áprilisban kaptam a lehetőséget az Essence-től, hogy kipróbálhatom a Gel Nails at Home szettet, azonban a vizsgáim miatt eddig nem volt időm ezzel foglalkozni. Most azonban teszteltem a terméket, így szeretném veletek megosztani az eddigi tapasztalataimat!


No de mire is van szükségünk, hogy otthon is a körmünkre tudjunk varázsolni egy géllakozást? Először is be kell szereznünk ezt az úgynevezett Starter Kit szettet, amiben minden olyan termék megtalálható, ami nekünk kell. Tartalmaz egy alap- és egy fedőlakkot, egy primert, valamint egy speciális lemosót. Ugye a plusz, amit nekünk ez a kis rendszer ad, hogy bármilyen mezei körömlakkal működik, így nincs szükség színes géllakk megvásárlására, mert bármelyik otthoni kedvencünket tartósabbá tehetjük ezzel a módszerrel.


A másik fontos eszköz, ami nélkül igazából nem fog működni a dolog, a LED lámpa. Én egy ilyen nagyon kis cuki, egyszerűen mobilizálható kiadást kaptam, ami az USB kábel segítségével a saját számítógépünkkel működtethető. Kifejezetten örülök, hogy ilyen apróbb kiszerelésben is megvehető ez a lámpa, hiszen egyrészt olcsóbb, másrészt sokkal hasznosabb, mert könnyebben tárolható. Igaz, egyszerre csak egy köröm fér alá, de ez nem dobja meg annyira az elkészítés idejét. A kis E gomb megnyomásával tudjuk bekapcsolni és pontosan 10 másodpercig világít.


Na akkor lássuk is a lényeget, hogyan működik gyakorlatban. Első lépés persze, hogy ha van a körmünkön, akkor a körömlakkot mossuk le, aztán egy kézmosás sem árt, hogy tényleg teljesen tiszta kézzel kezdjünk neki. A szettben lévő lemosóval szépen törölgessük át a körmünket, ezzel a maradék szennyeződéstől is megtisztítjuk őket és zsírtalanítjuk a felületet. Ezután jön a primer felvitele, ami tulajdonképpen szintén azt a célt szolgálja, hogy minél makulátlanabb legyen a körmünk felülete.


Következő lépésben a lehúzható alaplakkot kell felvinnünk a körmeinkre. Na itt kezd trükkössé válni a dolog, ugyanis nekem valamiért apró lyukacskák keletkeztek a körmömön, rögtön ahogy felvittem rá ezt a lakkot. Elvileg egy vékony, egyenletes rétegben kellene a körmökre applikálni, hát számomra ez tökéletesen lehetetlennek bizonyult. Pedig a lakk maga nem túl sűrű, egész jól lehet vele dolgozni, de mégsem lesz egyenletes a lyukacskák miatt. Amennyire lehetett azért kiegyengettem a felületet, de közel sem lett tökéletes. :( Arra figyelni kell, hogy ha a bőrünkre is került belőle, akkor azt még lámpázás előtt távolítsuk el. Ha ez megvan, mehet a lámpa alá!


Itt ezen a képen láthatjátok, hogy milyen furcsa a felülete. Áttöröltem a lemosóval, de nem tüntette el teljesen a hibákat. A másik érdekesség, hogy hiába vittem fel a körmöm egészére a lakkot, direkt ügyelve, hogy mindenhova kerüljön belőle, a lámpázás után mintha összezsugorodott volna ez egész, így a körmeim szélén már nem is maradt az anyagból... Nem tudom, itt mit nézhettem félre. Mindenesetre nem adtam fel, a ragacsos réteg eltávolítása után jön a színes lakk felvitele. Én az Essence: Splash! nevű árnyalatát választottam. Nem volt nehéz felvinni az alaprétegre, az ugyanis gumiszerűvé kötött, így jól tapadt rajta a körömlakk. Itt meg kell várni a színes lakk teljes száradását, sajnos ezt a lépést nem lehet felturbózni a csodalámpával.


Miután megszáradt a körömlakk, a magasfényű fedőlakkot kell felvinnünk a körmünkre. Itt is óvatosan, ha a bőrünkre kerülne, akkor távolítsuk el mielőtt lámpáznánk. Ezt a lakkot sokkal nehezebben lehet vékony rétegben felvinni, nagyon sűrű állaga van, bár a géllakkokra ez amúgy is jellemző, úgyhogy erre nem is panaszkodom. Újra a lámpa alá dugjuk az ujjacskánkat és fixáljuk az utolsó réteget. Miután kész, ezt is át kell törölni a lemosóval, hogy a ragacsos anyagot eltávolítsuk róla. Ezzel elvileg kész is lennénk a művelettel.


Nem feltétlenül vagyok elégedett. Nem a termékekkel, inkább a végeredménnyel, ami főként a kétbalkezességemnek köszönhető. Egyedül a kis lyukacskák megjelenését nem tudom ezzel magyarázni, nem tudom miért alakultak ki, de ott kezdődött a dolog bukása. A színes lakk sem volt a legmegfelelőbb választás, kicsit csíkoz ez az árnyalat, meg a metálosabb lakkok amúgy is felnagyítják a legapróbb hibákat is, úgyhogy ez tényleg nem volt a legszerencsésebb körömlakk. Elvileg 10 napos tartósságot ígér, ezt sajnos nem tudom nektek bizonyítani, mert annyira csúnya lett a lakkozás, hogy nem bírtam megmaradni vele egy óránál tovább... :D Viszont tényleg könnyen eltávolítható, egy rózsafapálcával kicsit alá kell nyúlni és utána már gyakorlatilag egyben, kíméletesen lehúzható. Gondolkoztam, hogy egyáltalán merjek-e képet rakni erről a borzalomról amit alkottam, de azért ennyivel mégis csak tartozom.A mutatóujjamon látszik a legjobban, hogy tiszta huppli az egész, borzalmas, ráadásul a szélei is csúnyácskák, amiért úgy összeugrott az alaplakk. A nagyított képen a középső ujjam van, ez sikerült a legelfogadhatóbbra, ahhoz képest ez sem egy matyóhímzés. :(

Mindenképpen fogok még próbálkozni másfajta lakkokkal, még jobban odafigyelve. Nem rossz kis dolog ez, ha belejön az ember szerintem szuper, viszont az tény, hogy elég körülményes a használata, legalábbis így első körben. Remélem, hogy azért sikerül nekem is elkapni a technikáját.

Nektek mi a véleményetek róla? Próbáltátok már? Ha igen, mik a tapasztalatok?

16 megjegyzés :

 1. Nekem is kis lyukacskák képződtek, úgyhogy nem vagy egyedül. Amiket leírtal teljes mértekben támogatom, nekem is ezek a hibák fordultak elő, de ennek ellenére én szeretem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valahogy csak sikerül majd elfogadhatóra is elkészítenem... :)

   Törlés
 2. Először nekem is lettek ilyen kis lyukacskák, de amikor felkenés után azonnal (de tényleg rögtön) a lámpa alá dugtam az ujjam, akkor nem lett lyukacsos a felület.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom, hogy ennél gyorsabban hogyan lehetne a lámpa alá tenni, ahogy húztam az ecsetet rögtön megjelentek. :(

   Törlés
 3. Én is próbáltam már, ugyan így jártam vele! Sehogy sem működött normálisan.:/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én azért még bizakodó vagyok, hátha sikerül rájönnöm a technikára!

   Törlés
 4. Nekem is folyton összezsugorodott az alaplakk, úgyhogy kipróbáltam úgy, hogy a fedőlakkot kentem alulra is. Azzal szerencsére nem volt semmi probléma, és az eltávolítása sem volt vészesebb, de végül inkább váltottam, és most a Moyra géllakkját használom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na ez nekem nem jutott eszembe, de lehet, hogy megpróbálom én is így! Legközelebb a fedőlakkot kenem alulra is, köszi a tippet!

   Törlés
 5. Nagyon kíváncsi voltam a véleményedre! A lyukacskákat én is tapasztaltam, amikor más körmeire kentem őket, én sem értettem, hogy mitől alakultak ki. :/ Többször próbáltam azóta is, de egyszerűen nem tudok ráérezni, ezt nem nekem találták ki. De az is lehet, hogy az olyan fanatikusoknak, mint Te vagy én, nem kompatibilis a DNS-e ezzel a cuccal. :D:D:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valami tényleg nem stimmel és olyan ciki, mármint az átlagnál ezerszer többet foglalkozunk a körünkkel és pont nekünk nem sikerül egy épkézláb géllakozást összehozni... hát ilyet. :D

   Törlés
 6. Utálom ezt a szettet -már 10 alkalommal próbálkoztam, először még minden rendben volt, csak a tartóssága nem, de utána már jöttek azok a problémák, amiket ti is tapasztaltatok. Nagyon mérges vagyok az Essence-re......

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, hogy ennyire nem vált be neked! :(

   Törlés
 7. nekem is megvan, elég sokáig fent maradt a körmömön, több mint 10 napig, viszont egyik ismerősömnek akinek megcsináltam vele, neki csak 4 napig bírta. szóval elég vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. jónak jó, pozitívan csalódtam benne, de lehetett volna rajta még mit alakítani, meg hát lég nehéz ráérezni is a technikájára, hogy minden tökéletes legyen. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Furcsa, úgy látszik tényleg mindenkinél másképpen működik. Nem találkoztam még ennyire megosztó termékkel! :D

   Törlés
 8. Én még nem használtam, egyáltalán érdemes megvennem ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem akarok senkit rá- vagy lebeszélni róla, annyira vegyesek a visszajelzések erről a termékről... Van akinek bevált és odáig van érte, van aki nem tud vele mit kezdeni... Sajnos ezt ki kell tapasztalni. :(

   Törlés

Köszönöm a kommentet, a megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg. Mindent elolvasok és hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Ha kérdésed lenne nyugodtan írhatsz e-mailt erre a címre: fckyeahprettynails@gmail.com ❤

Havi bontás