2015. május 29., péntek

ME TIME | Budapest Tag


Még hónapokkal ezelőtt Roni indította útjára ezt a taget, és miután most átnyálaztam Netti blogját, nála is rábukkantam és jött az erős késztetés, hogy bizony ezt nekem is ki kell töltenem. Annyira jó volt olvasni, hogy ilyen szeretettel nyilatkoznak az én öreg Budapestemről, melengeti a kis szívemet ha látom, hogy mást is ennyire magába tud bolondítani ez a város. Na, akkor jöjjenek a kérdések, kommentben pedig a ti válaszaitokat is szívesen látnám!

1. Kedvenc reggelizőhelyed?
Az Andrássy úton nemrég nyílt meg a Pilot Cafe, ahol isteni olasz kávé és friss croissant van, aztán ott a Zoska az Astoriánál, ahol a legfinomabb camembert sajtos-áfonyalekváros melegszendvicset lehet kapni. Ha már arra járunk, ott a fekete is, ahol a város legjobb flat white kávéja készül, de ha rosszalkodni akartok, akkor The Donut Library és fánk!


2. Melyik a kedvenc drogériád?
Mindhárom ismertebb drogériába más miatt járok, így nehéz választani. A Müllerek közül a Ferihegy közelében lévő a kedvencem, mert nekem közel van és oda a madár se jár. A Kökiben egész jó kis dm van, jó Rossmann viszont nincs a közelemben, de a Ferenc körútnál lévőből eddig még egyszer sem távoztam üres kézzel.

3. Kedvenc helyed a városban?
Tényleg csak egyet mondhatok? Na jó, legyen a Párisi udvar. A Ferenciek terén, a Jégbüfé mellett van a bejárata ennek az eldugott kis ékszerdoboznak. Kislánykoromban meg voltam győződve róla, hogy a teremben lévő járólap közepe az üvegkupola alatt igazából az egész Budapest mértani közepe, és biztosan a padló alatt mélyen doboghat a város szíve. Ide mindig olyan nekem belépni, mintha egy másik század küszöbét lépném át, utánozhatatlan az atmoszféra és sehol máshol nem éreztem még ilyet, mint itt.


4. Kedvenc helyed, ahol sétálni szeretsz?
A Jászai Mari tértől indul és egészen a Parlamentig nyúlik a Falk Miksa utca. Mindkét oldalát régiségboltok szegélyezik, így képtelenség úgy elsétálni mellettük, hogy legalább egy pillantást ne vetnénk a letűnt korok hagyatékára. A nagymama szekrényéről ismerős porcelánfigurák, míves fabútorok, poros családi ereklyék várják, hogy a modern világban ismét megleljék helyüket. Nagyon bájos környék!


5.Túlélési tipp a tömegközlekedéshez?
Szelektív látás és zene.

6. Milyen lenne a tökéletes napod Budapesten?
Korán és kipihenten kelnék, tele energiával. Hatalmas reggelivel nyitnék és egy finom kávéval, aztán elindulnék sétálni a belvárosba. Mindenféle olyat csinálnék, amit a turisták szoktak, hajókáznék, aztán felpattannék egy olyan városnéző buszra és megpróbálnám egy idegen szemével nézni a várost. Egy parkban, a fűben piknikezve fogyasztanám el a kései ebédet, szőlőt ennék sajttal és dióval egy jó kis száraz vörösbor társaságában. Az aktuális könyvemmel, vagy valamilyen magazinnal még elidőznék a fűben, aztán visszafele sétálva belebotlanék egy rég nem látott kedves ismerősbe, vagy egy roppant jóképű ismeretlenbe. Bárhogy is, vagy egy átbeszélgetett hajnal, vagy egy tökéletes randevú kerekedne ki az estéből, ami egy kiadós, otthon elkészített olaszos vacsorával zárulna az éjszaka közepén.


7. Kedvenc galériád vagy múzeumod?
Anno a nagypapámmal rengeteg múzeumban jártunk, a Természettudományi Múzeum és a Közlekedési Múzeum volt a kedvencünk. Rengeteg emlékem van ezekről a múzeumlátogatásokról és még ma is nagyon szívesen járok vissza nosztalgiázni ezekre a helyekre. A kedvenceim még szintén a nagypapám miatt az ásványkiállítások voltak. Ezek általában különböző művelődési házakban kaptak helyet, de mi amikor csak tudtunk elmentünk és megnéztük az ásványokat. Gyűjtöttük is őket és engem már kiskoromban is lenyűgöztek ezek a természeti kincsek. 

8. Kedvenc szórakozóhelyed?
Szerintem nem néznétek ki belőlem, de nagy partimacska vagyok, bár ettől függetlenül igazán kedvenc szórakozóhelyem, vagy törzshelyem nincsen. A beülősök és a házibulik híve vagyok, no meg a koncerteké. Szeretek mindig új helyeket felfedezni, de például a Belga Söröző, az Opera Pub, vagy a Bajor nagy kedvencek. Ha koncert vagy buli, akkor ott az Akvárium, vagy a Park, a Grund, esetleg a wndrlnd és az AnKERT, augusztusban a Sziget. A lényeg, hogy jó legyen a társaság, onnantól kezdve én bármire hajlandó vagyok táncolni.


8. Van Budapesttel kapcsolatos titkod?
Budapest mindent tud rólam. Lát, amikor elmosódott sminkkel és kisírt szemmel próbálok hazajutni az éjszakain, látja, amikor fáradt vagyok és nem adom át a helyet, látja, ha elfordulok amikor a hajléktalan próbál kéregetni. Lát akkor is, mikor felveszem más után a szemetet, amikor az idős nénitől virágot veszek az aluljáróban, mikor már annyira fáj a lábam, hogy inkább leveszem a cipőmet és mezítláb sétálok hazáig. Látja, ha átszaladok a piroson, látja, ha késésben vagyok és azt hazudom, hogy tízpercésottvagyok, lát, amikor nem nyitom ki az ernyőt mert kedvem van elázni az esőben. Budapest a cinkosom, persze, hogy vannak titkaink.

7 megjegyzés :

 1. Az utolsó bekezdéstől felállt a szőr a karomon és beleborzongtam, isteni jó! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aww, tudod milyen jó ezt olvasni? Köszönöm <3

   Törlés
  2. <3 <3 én meg az élményt, a Párizsi Udvar gyerekként is csodás volt, most miattad mentünk be, és annyira jó és nosztalgikus volt! :*

   Törlés
 2. Gyönyörű volt, rég olvastam ilyen szép bejegyzést, köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon kedves tőled, örülök, hogy tetszett! :)

   Törlés
 3. Érdekes lett! :) Lehet, hogy én is megcsinálom Péccsel. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, arra kíváncsi lennék! Még sosem jártam ott, de mindig is érdekelt. :)

   Törlés

Köszönöm a kommentet, a megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg. Mindent elolvasok és hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Ha kérdésed lenne nyugodtan írhatsz e-mailt erre a címre: fckyeahprettynails@gmail.com ❤

Havi bontás