2015. október 27., kedd

DEAR DIARY... | Digital Divas 2015


Gyorsan akartam írni valami szösszenetet a Cosmopolitan és az Avon szervezésében megrendezett Digital Divas bloggerkonferenciáról, ugyanis az utóbbi idők legtanulságosabb eseményeként tartom számon, ami a bloggerek életében szerintem igen fontos mérföldkőnek tekinthető.

Kezdjük azzal, hogy maga a rendezvény helyszíne tökéletes választás volt. Tavaly kicsit kényelmetlen volt, ugyanis rengetegen voltunk, és mindenki egy négyzetméteren toporgott a szünetekben, szerencsére idén ezt nagyon ügyesen sikerült kiküszöbölni. Nagyon finom falatokkal várt minket a Larus Étterem, le a kalappal, hiszen egy rendezvényen azért lássuk be, nagyot dob a hangulaton, ha a vendégek elégedettek a kiszolgálással és a felhozatallal.


Takács Nóra előadása volt az egyik, amiből rengeteg hasznos infót szerezhettem a saját karrieremet tekintve. Bár főként a videózás rejtelmeibe avatott be minket operatőrével, tippjeiket gyönyörűen át lehet menteni a fotózás témakörébe is. Nóri személyisége még mindig lemászik a színpadról és a pódiumra irányítja a tekintetet, ez a nő egyszerűen nem tud hibázni, tökéletes előadást hallhattunk tőle, aminek majdhogynem minden szavával egyet értettem.

A "Miről van jogod blogolni?" című előadást Dr. Csécsei Roland, az Avon jogásza tartotta. Na ez volt az a rész, amit akár estig is szívesen elhallgattam volna, ugyanis a téma kimeríthetetlen. Mivel a legtöbben hobbiként indítottuk útjára a blogunkat, ezért nem sok fogalmunk volt arról, hogy mit szabad és mit nem a blogvilágban, mik azok a lépések, amik után akár jogi következmények is utolérhetnek minket, hiszen az "illemet" csak ellestük innen-onnan, és talán sokan biztonságban éreztük magunkat, ha a forrásmegjelelölés ott kunkorodott a bejegyzésünk alján. Nagyon sokat tanultunk ebben a mindössze 15 percben, talán a konferencia leghasznosabb előadása volt.


Sokunk szemöldöke szaladgált a "Mennyit lehet keresni a blogolással?" című kerekasztal beszélgetés során. Festy, Bauer Évi/Krémmánia, urban:eve, Bartos Anita szépségblogger/az AVON PR koordinátora nyilatkozott erről a meglehetősen kényes témáról, lenyűgöző őszinteséggel. Azt hiszem a beszélgetés már az elején elkalandozott egy olyan irányba, ami nem feltétlen volt fair a bloggerekkel szemben, nem lehetett könnyű helytállni a kérdések hallatán, úgyhogy le a kalappal előttük.

Muszáj megemlítenem Deményt és kétlábúját, Magos Juditot. A legnagyobb természetességgel és lazasággal vette uralma alá a színpadot, útjára engedve a kutyát, aki az egész előadás alatt a közönség soraiban matatott, simogatásért és természetesen valamilyen finomságért kuncsorgott.


Az esemény végéhez közeledve Végh-Kósa Anita, az Avon kommunikációs vezetője szólt néhány szót az Avon és a bloggerek kapcsolatáról. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy minden szavát ittuk és rengeteg önbizalmat szipolyoztunk a mondandójából, engem különösen meghatott, hogy egy cég ennyire őszintén beszél a bloggerekkel való együttműködésről. Nagyon remélem, hogy a jövőben ez a szemléletmód egyre elterjedtebbé válik, és azt is, hogy sokunk ezek után nagyobb mersszel vág neki a blogja tudatos építésének. 

A konferencia fő témája szerintem összefoglalható abban, hogy az előadók többsége arra próbált rávilágítani, hogyan fejlődhet, hogyan lehet egyre jobb és jobb egy blog, valamint mibe kerül a bloggernek, ha az egész életét a blogjának szenteli, természetesen nem csak az anyagiakra gondolok. Kicsit hiányoltam azt a vonalat, ami azt erősíti, hogy a blogolás akkor is szuper, ha nem életcél, hanem csupán egy kikapcsolódás, egy hobbi, egy búvóhely a mindennapok szürkesége elől. Ugyanis ezt is lehet profin művelni, ehhez pedig egyáltalán nem kötelező százezres nagyságrendű beruházásokat indítani. Szenvedély kell hozzá, és fejlődésre való hajlam megfelelési kényszer nélkül, máshogy felesleges.


Nagyon jó volt ebben a színes nőforgatagban sodródni, bár bevallom őszintén, idén nem sok kedvem volt ismerkedni, úgyhogy maradtam a megszokott kis társaságunk védelmében. Így utólag jó lett volna pár szót váltani másokkal is, szerencsére három év blogolás és újságírás után már sikerült levetkőznöm a gátlásokat, úgyhogy nem kell nagyon noszogatni, hogy beszélgetést kezdeményezzek, de láttam azt a sok szürke kisegeret a sarokban kávézgatni, és annyira magamat láttam bennetek! Szóval lánykák, tessék erőt venni magatokon és pofátlanul odamenni ahhoz, akit olvastok, követtek, vagy egyszerűen csak szimpatikus, mert ki tudja, egy találkozás merre egyengeti majd az utatokat. Én is a saját bőrömön tapasztaltam meg, megéri néha átugrani azt a bizonyos komfortzónát.


Ott voltál te is? Hogy tetszett? Találkozunk jövőre is?

2 megjegyzés :

 1. A beszámolódat olvasva már bánom, hogy nem mentem, izgalmasnak hangzanak az előadások (habár bevallom, jól esett végre egy szabadnap itthon :D)
  A bloggerekhez pedig azért lehet nehéz odamenni, mert már megvannak a megszokott társaságok, amibe belecsöppenni egyedül, idegenként rossz érzés :) :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem mondom, én is kókadoztam már a végén, azért nagyon fárasztó egy ilyen nap, de tényleg megérte. Jövőre, ha van rá lehetőséged, mindenképp gyere te is!

   Értem, és pontosan így voltam ezzel én is, de mindenki olyan barátságos, főleg ebben a közegben, itt senki nem lóg ki, senki sem tekint riválisként a másikra. Az egész esemény árasztotta ezt a hangulatot. :)

   Törlés

Köszönöm a kommentet, a megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg. Mindent elolvasok és hozzászólásokra igyekszem válaszolni. Ha kérdésed lenne nyugodtan írhatsz e-mailt erre a címre: fckyeahprettynails@gmail.com ❤

Havi bontás